Билкова настойка (тинктура) от Червена боровинка (Vaccinium vitis-idaea L.) плод – 30 мл

Билкова настойка (тинктура) от Червена боровинка (Vaccinium vitis-idaea L.) плод

Концентриран билков екстракт!

100% натурален продукт!

Червената боровинка е добър растителен източник на особено важните за метаболизма Омега-3 мастни киселини. Тези червени плодчета са богати на витамини, микроелементи, минерали, дъбилни вещества и флавоноиди, есенциални мастникиселини - линолеова киселина (OMEGA-6), алфа линолеова киселина (OMEGA-3), каротеноиди и фитостероли. 

Червените боровинки съдържат около 6% арбутин, следи от хидрохинон, около 8% катехинови танини, флавоноидните вещества кверцетин, хиперозид, изокверцетин, урзолова, хлорогенова и кафена киселина и доста витамин С. 

Присъстващите дъбилни вещества от катехинов тип в листата на червената боровинка ги правят по - добре поносими от тези на мечото грозде. Те са мощен антиоксидант. 

Витамин А ефективно неутрализира действието на свободните радикали, а плодовете имат и антисептични свойства.

Приложение: притежават високи антиоксидантни свойства, при инфекции на пикочните пътища, за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища - причинени от бактерии, за намаляване на зъбна плака, при отслабване, при сърдечните проблеми и при наличието на различни болести на сърцето - намаля риска от сърдечни заболявания, при цистит, камъни в бъбреците, инфекции на уринарния тракт.

Успешно се прилага като помощно средство при онкологични заболявания и всякакъв вид интоксикации.

Как да използвате: Разклатете преди употреба!

Като консултант – фитотерапевт уточнявам, че за всяко едно заболяване е необходимо да се направи консултация и едва тогава да се препоръчва прием за лечение!

 

Начин на употреба: следвайте указанието на опаковката!

Съгласно Регламент на ЕП и Директива 2000/13/ЕО е забранено да се споменават лечебните свойства на всички билки и билкови продукти!

Противопоказания: Индивидуална непоносимост.
Бъдете здрави!

Да се съхранява на недостъпно за деца място.
Съхранение: На хладно и сухо място.
НЕ Е ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ!

 
Из Сборник "...от старите тефтери на дядо...и нещо от мен" Елионора Недялкова
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!